OSMICA
2.6. - 11.6.2017

Že od leta 1990 se kmetija ukvarja z osmico kot dopolnilno dejavnostjo. Osmica se odpre vsako leto prvi teden v juniju in v 10 dneh nudi obiskovalcu domace pridelke: teran PTP, malvazijo, Br'stovsko penino, kraški liker in domaci jabolcni sok, kraški pršut, salame, panceto, vratovino, sir, sir v oljcnem olju s cesnom in peteršiljem, kuhana jajca, vložene melancane -jajcevce in drugo mešano zelenjavo v kisu. Na kraškem toplem krožniku zadiši po domacih klobasah, kožaricah, svinjski ribici na žaru, kislem zelju in kisli repi, kisani v crnih teranovih tropinah. Za posladek so tu še kuhani skutno-orehovi štruklji in domace žgane pijace, ob hrani pa se poda domac kruh iz krušne peci. Za veselo in dobro razpoloženje ob koncu tedna poskrbi glasba v živo.